Неправителствената организация Репортери без граници обяви, че 488 журналисти са посрещнали

...
Неправителствената организация Репортери без граници обяви, че 488 журналисти са посрещнали
Коментари Харесай

Репортери без граници: 488 журналисти посрещнаха Коледа в затвора

Неправителствената организация " Репортери без граници " разгласи, че 488 публицисти са посрещнали Рождество Христово в пандиза.

„ В този празничен интервал помислете за публицистите, които са арестувани и няма да видят фамилиите си. Не по-малко от 488 публицисти, в това число Джан Джан и Раман Пратасевич, са арестувани в края на 2021 година единствено за това, че си правят работата. Нашите мисли са и с Джими Лай, един от най-възрастните публицисти, които са хвърлени в пандиза “, декларират от организацията.

Броят на публицистите, арестувани по отношение на тяхната работа, в никакъв случай не е бил толкоз висок, откогато „ Репортери без граници " стартира да разгласява годишния си отчет през 1995 година

Неправителствени организации регистрира, че към средата на декември 2021 година в пандиза се намират общо 488 публицисти и медийни служащи, което е с 20% повече от същия интервал предходната година.

Сред арестуваните има 60 дами. Междувременно броят на убитите публицисти през 2021 година – 46, е най-ниският за последните 20 години. Лидери в печалната ранглиста са Китай, Беларус и Мианмар.

Китай е най-големият затвор за публицисти в света. За пета поредна година е и най-големият затвор за дами публицисти с 19 арестувани сега. Те включват Джан Джан - лауреат на " Репортери без граници " за независимост на печата за 2021 година, чието здравословно положение сега е сериозно, написа в отчета.

В Беларус арестуваните дами (17) са повече, в сравнение с мъжете (15). Сред тях са две репортерки на самостоятелния канал Белсат - Дария Чулцова и Катерина Андреева, които бяха наказани на две години затвор за неразрешено от управляващите онлайн лъчение на проява. От 53-ма арестувани публицисти и медийни чиновници в Мианмар, 9 са дами.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР